(+40) 726-333-707 office@aresrentacar.ro

Termeni si conditii

Termeni si conditii de inchiriere

Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la termeni si conditiile privind inchirierea dumneavoastra  si va rugam sa o cititi cu atentia cuvenita.

 

Conditii generale

Autovehiculul se inchiriaza in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere, imprimate pe verso, Rental Agreementului (Contractul de inchiriere). Prin semnarea contractului la ridicarea masinii, persoanele care inchiriaza masina confirma acceptarea Termenilor si conditiilor acestui contract.
ARES isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului, fara explicatii.

Varsta si permisul de conducere

Varsta minima a persoanelor care inchiriaza autovehiculul respectiv a soferilor aditionali este de 21 de ani cu o vechime a permisului de cel putin 12 luni.
Varsta maxima este de 75 de ani.
Ares este indreptatita sa perceapa taxe suplimentare in cazul in care nu va incadrati in criteriile de varsta de mai sus.

Documente necesare la preluarea masinii

Urmatoarele documente trebuie prezentate cand preluati masina:

– act de identitate sau pasaport

– voucher

– card de credit Visa sau MasterCard pe numele celui care a facut rezervarea

– permis de conducere valid, detinut de minimum 12 luni
Daca exista solicitare pentru sofer aditional, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere; de asemenea, soferul suplimentar trebuie sa fie prezent la momentul preluarii masinii.

Pretul de inchiriere include

Collision Damage Waiver (CDW)

Dacă caroseria mașinii, suprafetele vitrate, sunt avariate pe durata închirierii, suma maximă pe care o veiti plăti pentru reparațiile acoperite de poliță de asigurarea este excesul (depozitul) cu conditia respectarii termenii contractului de închiriere respective a conditiilor de asigurare In cazul nerespectarii acestor termeni si conditii si daca autovehiculul este avariat pe durata inchirierii Ares este indreptatita sa va retina contravaloarea intregului prejudiciu.

Asigurare de raspundere civila (TPL)

Aceasta acoperă răspunderea șoferului în caz de rănire și daune aduse proprietăților in cazul accidentelor de circulatie produse din vina clientului. Nu acoperă rănirea șoferului sau daunele produse mașinii închiriate. Această acoperire este valabilă doar dacă respecțiati termenii contractului de închiriere.

Asigurare furt (TP)

Dacă mașina este furată, suma maximă plătită de client este valoarea depozitului Cu conditia anuntarii organelor de politie si Ares imediat ce a fost constatata lipsa autovehiculului. In cazul in care cheile/actele au fost lasate in masina sau date unei alte persoane precum si in orice situatie in care se constatat neglijenta grava a clientului,Ares este indreptatita sa solicite clientului despagubiri pina la valoarea masinii.

Inclus fara costuri suplimentare

Supra taxa de aeroport

Cauciucuri de iarna

 Kilometri

Pretul include un număr nelimitat de kilometri gratuiti pentru inchirieri cu o durata mai mare de 3 zile. In cazul inchirierilor de 1-2 zile sunt inclusi 250km/zi iar km efectuati suplimentar se tarifeaza cu 0,2 euro/km.

Pretul nu include

Combustibilul, serviciile aditionale cum ar fi dar fara a se limita la scaun de copil, sofer additional, asigurare totala (FDW) in masura in care acestea nu au fost selectate la efectuarea rezervarii online, taxe si amenzi de orice fel.

După terminarea închirierii

Dacă exista neachitate orice taxe provenite din utilizarea autoturismului in perioada in care l-ati avut inchiriat, cum ar fi amenzi pentru viteză sau taxe de de parcare , Ares va încerca să vă contacteze atunci când autoritățile vor întreba cine a condus autovehiculul si va pune la dispozitia acestora copii ale contractului de inchiriere respectiv actelor de identitate. Aveti obligatia de a achita toate aceste taxe iar in caz contrar Compania este indreptatita sa vi le retina de pe cardul de credit prezentat la inchirierea masinii indiferent de timpul scurs de la data predarii autoturismului.

Taxa curatenie

La predarea masinii Ares va va anunta cat este taxa de curatenie dacă mașina are nevoie de o curățare mai profundă decât una rezonabilă după închiriere.

Perioada de inchiriere

Durata minima de inchiriere este de 24 de ore. Intervalul de 60 de minute peste cele 24 de ore nu se taxeaza. In cazul in care masina va fi predata mai tarziu cu mai mult de 60 minute decat ora de preluare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.
Pentru inchirieri lunare sau pe termen lung, informatii suplimentare sunt disponibile la cerere.

Rezervarea online

Confirmarile rezervarilor online sunt pentru o grupa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Odata efectuata rezervarea online inseamna ca ati citit si sunteti de accord cu termenii si conditiile inchirierii.

Modificarea/anularea rezervarii

Dupa finalizarea unei rezervari online aveti posibilitatea sa modificati grupa auto,  data/ora predarii/preluarii, locul predarii/preluarii accesand link-uk …. Aflat in mesajul de confirmare . Pe acelasi link se poate si anula rezervarea.

Va rugam sa aveti in vedere ca o modificare adusa rezervarii dumneavoastra poate afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului.

Dacă anulaţi rezervarea in aceeasi zi in care a fost creata, nu se va aplica nicio taxa de anulare. 
Daca anulati rezervarea cu mai putin de 48 ore inainte de data preluarii, se va percepe o taxa de 50 euro. 
Daca masina nu va fi preluata si rezervarea nu a fost anulata, suma achitata pentru rezervare NU SE VA RESTITUI.  
Pentru a vi se returna suma achitată pentru voucher (când e cazul), trebuie să transmiteţi o solicitare pentru returnarea sumei la următoarea adresă de email: office@aresrentacar.ro.
Suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile lucratoare.

Trecerea frontierei

Toate vehiculele pot calatori cu notificarea prealabila a companiei doar in urmatoarele tari : Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia*, Republica Ceha, Franta*, Germania, Grecia*, Ungaria, Italia*, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Turcia*.
*Doar partea continentala, este interzisa trecerea catre insule.
ARES are dreptul de a monitoriza vehiculul prin instrumente de monitorizare electronice la distanta. ARES are dreptul de a localiza, a opri si a reintra in posesia vehicului pe cheltuiala locatarului si fara preaviz daca autoturismul este folosit cu incalcarea legii, parcat ilegal, aparent abandonat, este folosit in afara Romaniei sau este folosit cu incalcarea obligatiilor de plata sau a altor obligatii ce decurg din contractul de inchiriere.

Taxa de administrare dauna

Se va aplica o taxa de 55.00 EUR +TVAin cazul furtului sau in cazul in care masina prezinta daune la returnare. Aceasta taxa nu se percepe daca clientul a optat pentru asigurare FDW si in caz de dauna prezinta companiei actele intocmite de politie.

Alte taxe suplimentare 

– cheie pierduta: de la 100.00 EURO pana la 300.00 EURO (in functie de modelul auto).
– documente auto pierdute: 100 EURO
– murdarie excesiva in vehicul sau tapiterie patata: 10,00 EURO – 100 EURO
In cazul in care ARES se va deplasa la client din motive cauzate de pierderea cheilor, anvelope distruse, geam spart sau alte motive similare, se va aplica o taxa 0.5 EUR/km pana la locul clientului.

Livrarea si colectarea masinii

Serviciul este „la cerere” si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri cat si de metoda de plata. Solicitarile de livrare si colectare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans.
Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru contractul de inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

In Romania, intre orasele:
Se va percepe o taxa pentru dislocare intre 40,00 EURO si 300,00 EURO. In orasele in care Ares are birouri costul este trecut in rezervare.

Combustibil

ARES ofera autoturismele MINIM 1/3 rezervor, la inceputul perioadei de inchiriere.
Alegand Fuel Service Option la inchiriere, platiti in avans un rezervor plin la pretul de 1.25 EUR/litru; astfel, nu trebuie sa va faceti griji despre gasirea celei mai apropiate benzinarii cand returnati vehiculul.
Daca nu alegeti Fuel Service Option, va sfatuim sa umpleti rezervorul inainte de a returna vehiculul In cazul in care aduceti autovehiculul cu mai putin combustibilul decat l-ati preluat, pe linga combustibilul lipsa calculate la pretul de pompa se va percepe si o taxa de 20 euro VAT included. Cat timp nu umple el insusi rezervorul, clientul recunoaste metodele de calcul utilizate de companie pentru a stabili cantitatea de combustibil in minus fata de cantitatea cu care a fost preluat.

Depozitul va fi utilizat dupa cum este descries mai jos

– In cazul clientilor care au acoperire CDW prin asigurare, in cazul in care masina are avarii sau este furata li se va retine intregul deposit. Daca nu sunt avarii depozitul va fi restituit 100% in maxim 48 ore.
– In cazul clientilor care au acoperire FDW prin asigurare, daca clientul prezinta proces-verbal de la Politie si daunele sunt acoperite de asigurare i se restituie depozitul.
Depozitul se retine in toate cazurile in care sunt avariate pneurile, jentile, avarii cauzate ambreiajului (mecanic sau automat), avarii cauzate interiorului autovehiculului, avariilor rezultate din utilizarea autovehiculului fara ulei sau lichid de racier, pierderea actelor, pierderea cheilor, avariilor rezultate ca urmare a conducerii autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice sau a narcoticelor, precum si in cazul in care Clientul nu prezinta acte de la organele in drept privind daunele cauzate autoturismului.
In situatia in care avarile sunt produse ca urmare a unui risc neacoperit de asigurare, Clientul este de acord ca ARES sa retina de pe card pe linga suma constituita ca depozit si diferenta pina la acoperirea valoarii intregului prejudiciu.

 

 ARES RENT A CAR